AZ ÁTALÁNYADÓZÓ EGYÉNI VÁLLALKOZÓ ADÓ- ÉS JÁRULÉKBEVALLÁSA

Meddig kell az adó- és járulékbevallást benyújtani? Hogyan kell a bevallást benyújtani? Ki adhat be egyszerűsített adó- és járulékbevallást? Hogyan kell befizetni az adót és a járulékot? Soron kívüli adó- és járulékbevallás

Bővebben

NEM KÖNYVEŐI FELADAT

Mi is az ami nem a mi tevékenységi körünkbe tartozik!? 

Bővebben

A KERESŐKÉPTELENSÉGGEL KAPCSOLATOS SZABÁLYOKRÓL

A keresőképtelenséget első gondolatra a keresőképtelen betegséggel azonosítjuk. Holott nem csak a betegek tartoznak e körbe. A keresőképtelenség gyűjtőkategória. A keresőképtelenség munkaviszonnyal kapcsolatos szabályainak ismeretéhez és alkalmazásához nem elegendő feltétlenül a Munka Törvénykönyvét kinyitnunk. Fontos ismernünk néhány egészségbiztosítással kapcsolatos rendelkezést is.

Bővebben

Hogyan érdeklődhet a NAV-nál?

Ha valaki saját adóügyét szeretné intézni a NAV-nál, például kedvezményekkel kapcsolatban kér segítséget, az ügyfélszolgálat személyes felkeresése nélkül, telefonon vagy e-Papíron is elérheti munkatársainkat.

Bővebben

Mennyi lehet az szja-visszatérítés összege?

Az szja-visszatérítés összege a családi kedvezményre jogosult magánszemély által 2021-ben megszerzett, összevont adóalapba tartozó jövedelme utáni személyi jövedelemadó, ekho összegétől, illetve a kisadózó után a kisadózó vállalkozást terhelő tételes adó összegétől függ.

Bővebben

A CSALÁDI PÓTLÉK ÖSSZEGE

A családi pótlék havi összegét a családok támogatásáról szóló 1998. évi LXXXIV. törvény határozza meg, egygyermekes család esetén 12.200 forint,...

Bővebben

25 év alatti fiatalok kedvezménye

Több törvény módosította 2021-ben is az adótörvényeket és a módosítások közül több 2022. január 1-jével lép hatályba. Írásunk ezen változásokat foglalja össze, melyek közül kiemelkedik az átalányadózó egyéni vállalkozók szabályrendszerének kedvező változása, a 25 év alatti fiatalok kedvezménye pedig a fiatalok meghatározott jövedelmeit teszi adómentessé adóévenként legfeljebb a jogosultsági hónapok és a bruttó átlagkereset szorzatáig. 

Bővebben